Villaksauksjonen 2019

Om Villaksauksjonen

Redd Villaksens midler kommer hovedsakelig fra “Villaksauksjonen” som årlig finner sted i Oslo slutten av oktober eller begynnelsen av november. Auksjonsobjektene er attraktivt fiske i Norges vakreste og beste fiskeelver, samt mye flott fiskerelatert utstyr. Denne auksjonen kan gjennomføres takket være entusiastiske støttespillere som elveeiere, foreninger, produsenter, privatpersoner og andre som donerer auksjonsobjekter fordi de ønsker å bidra til at villaksens framtid blir reddet. Auksjonen har etablert seg som årets happening i fiskemiljøet. Spenningen og stemningen er stor og det serveres god mat og drikke til deltakerne. Vi ønsker alle våre laksevenner velkommen til å være med å bidra til en mer bærekraftig fremtid for Villaksen vår både som donorer og kjøpere.

Hva kan du kjøpe

  • Nye elver og objekter blir presentert utover høsten på vår Facebook side og under Aktuelt etterhvert som auksjonen nærmer seg.
  • Når alle objektene er klare blir det gitt ut en omfattende katalog. Årets katalog kan lastes ned på norsk eller på engelsk. 

Hvordan blir jeg med?

  • Alle som ønsker å delta på årets auksjon kan melde seg på ved å sende en mail til jonawalle@gmail.com Auksjonen foregår i åpne moderne lokaler der man både får servert mat, samt noe godt i glasset.
  • De som ikke har anledning til å være til stede kan følge med på live webtv og by på objektene per telefon. Vi oppfordrer de som er langt unna til å lage egne “auksjonsfester”. Ring oss på forhånd og kanskje dere også kommer på TV.

Meld meg på

Nettauksjonen

I tillegg til Villaksauksjonen har vi en nettauksjon med plass til enda flere objekter. Nettauksjonen er et supplement til Villaksauksjonen og har egne spennende objekter, samt noen som eventuelt ikke fant sin nye eier på Villaksauksjonen. Nettauksjonen er åpen (dato-dato).

Gå til nettauksjonen

Gullaksen

Styret i Reddvillaksen har vedtatt å innføre en pris kalt «Gullaksen». Prisen skal deles ut på Villaksauksjonen til en person eller forening som har gjort en stor innsats over tid for å redde villaksen.

Gullaksen – Nominering av kandidater

Styret i Reddvillaksen har vedtatt å innføre en pris kalt «Gullaksen». Prisen skal deles ut på Villaksauksjonen til en person eller forening som har gjort en stor innsats over tid for å redde villaksen.

Premien er en Gullaksnål til å feste på jakkeslaget, samt kr 15.000 i fiskeutstyr fra Guideline.

Vi ber om at alle villaksvenner sender inn sitt forslag til:

dolve.toringe@gmail.com

Styret i Reddvillaksen opptrer som jury

  1. Juryen skal vektlegge at vedkommende over tid har betydd mye lokalt og/eller nasjonalt for å redde villaks, sjøørret eller sjørøye.
  2. Juryen kan nominere selv og samtidig benytte publikums innspill, men det er juryen som bestemmer finalistene juryen til slutt stemmer over.
  3. Juryen skal komme frem til 3 kandidater og diskutere seg frem til vinneren. Om det stemmes, er det et enkelt flertall som vinner.
  4. Det enkelte jurymedlemmet skal melde seg inhabil i saker hvor vedkommende har alt for tette relasjoner til en eller flere nominerte. Nå er «bransjen» tidvis så liten at mange vil kjenne til og vite om, og vi ber derfor det enkelte jurymedlem om å være redelig og opptre upartisk i sitt arbeid.
  5. Juryens arbeid ledes av en juryformann som også presenterer arbeidet og juryen for offentligheten. Juryformann svarer til arrangør men har fullt mandat til å lede juryens arbeid fritt og nøytralt.